Інтер'єри офісної будівлі.

Архітектори: Олександр Горбань, Олександр Горбань мол.

Загальна площа: 2500 м²

Проектування: 2008 - 2009 рр.

Візуалізація

   Будівля офісного центра розташована на тридцятому кілометрі траси Київ - Одеса перед в’їздом до села Мархалівка, у сосновому лісі. Будинок чотириповерховий з цокольним поверхом для паркінгу та технічних приміщень. Висота кожного поверху 4,2м. В центрі будівлі знаходиться атріум зі світовим ліхтарем та панорамним ліфтом, який являється композиційним та комунікаційним ядром інтер’єра. Вибір архітектурно - планувальних рішень офісного центра обумовлений безпосереднім зв’язком його інтер’єрів із зовнішнім оточенням (молодий сосновий ліс), увагою до створення функціонального та комфортного середовища для працівників офісів, прагненням до стильової єдності всіх приміщень.
   Скляні вітражі центрального входу розкриваються у простір вестибюля на першому поверсі будівлі. З лівого боку від головного входу розташовується рецепція біля напівкруглої задньої стіни - екрану з логотипами компаній, що займають офісні приміщення. Прямо у центрі вестибюля атріум акцентовано прямокутною ділянкою з білим мармуровим щебенем, де вільну композицію утворюють групи рослин високого бамбуку у пласких вазонах циліндричної форми. За композицією із бамбука простір атріуму по вертикалі перетинає панорамний ліфт. У вестибюль мають вихід групи офісних приміщень, відкрите приміщення залу кафе, відділення банку, дві сходові клітини, жіночий та чоловічий санвузли. Овальні в плані колони вестибюля оздоблені білою мармуровою плиткою з глибокою розшивкою горизонтальних швів алюмінієвим профілем. Подібне оформлення мають бокові закруглені стінки панорамного ліфту та колони в усіх приміщеннях першого поверху. Зверху всі колони врізані у підвісну стелю так, щоб візуально складалося враження перетинання ними простору наскрізь. Цей ефект підсилює штучне освітлення верху колон по периметру із глибини підвісної стелі. Вестибюль має природне освітлення верхнім світловим ліхтарем атріуму та штучне - вбудованими світильниками. Підлога центральної частини вестибюля вирішена співвідношенням широких білих смуг із мармурових плит і вузьких темно-сірих смуг із керамічної плитки MIRAGE. Підлога залу кафе вирішена поєднанням білих мармурових плит у проходах з ділянками мармурового щебеню для настилів із терасної дошки, де розміщуються дивани та столики. Вітраж залу кафе повністю звернений до соснового лісу. Тому озеленення цього приміщення, представлене різновидностями папороті та азалій, вигідно підкреслює взаємозв’язок інтер’єра з екстер’єром. Вазони з рослинами розташовуються вздовж вітражу в мармуровому щебені. Вечірнє освітлення кафе вирішується комбінацією вбудованих світильників та підвісних бра у вигляді довгих циліндрів, групами на різній висоті розміщених над столиками.
   Кабінети директорів компаній, їх приймальні та офісні приміщення розміщуються по периметру атріуму на другому і третьому поверхах будинку. Вікна майже всіх офісних приміщень та кабінетів адміністрації звернені до соснового лісу. Внутрішні стіни цих приміщень, а також ті, що звернені у простір атріуму, – скляні матові або білі з темно-сірими вставками перегородки Fantoni. Меблі Multiplesio Fantoni використовуються в оформленні кабінетів керівників. Стіни та підлога санвузлів і сходових клітин оздоблені керамічною плиткою MIRAGE контрастних тонів: темного з виразною фактурою - стіни та світлого - підлога, сходи. Санвузли офісного центра - це просторі комфортні приміщення з природним освітленням. Сантехнічні прибори Artceram м'які меблі в тон вибрані для приміщень жіночого та чоловічого санвузлів відповідно малинового і жовтого кольорів.
   Сходові клітини мають природне освітлення через вітражі та скляні двері. Стелі сходових клітин і приступки сходів обладнані світлодіодними смугами. Огородження сходів та атріуму скляні прозорі з елементами поручнів та стійок із нержавіючої сталі.
   Стриманий стиль сучасних інтер’єрів, розкритих на безпосереднє природне оточення, створює не тільки ділову, але й гармонічну атмосферу в офісному центрі.